Friday, November 27, 2009

Ιαπωνία: "Αφύσικη" χαρακτηρίζει την ενίσχυση του γεν ο Fujii

Ιαπωνία: "Αφύσικη" χαρακτηρίζει την ενίσχυση του γεν ο Fujii


Αφύσικες χαρακτήρισε τις πρόσφατες διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Hiroshisa Fujii σε συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα αν οι “μονομερείς” διακυμάνσεις συνεχιστούν, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

“Αν η συγκεκριμένη κατάσταση συνεχιστεί, πιστεύω ότι θα πρόκειται για κάτι εντελών αφύσικο”, τόνισε ο Fujii όπως αναφέρει το Dowe Jones Newswires. Επίσης ο Ιάπωνας πρωθυπουργός τόνισε ότι ενδέχεται να έρθει σε επαφές με αξιωματούχους από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη με σκοπό προχωρήσουν σε μέτρα για τα νομίσματα, εν τω μέσω ανησυχιών ότι η ενίσχυση του γεν σε υψηλό 14 ετών θα αποτελέσει τροχοπέδη για την παγκόσμια ανάκαμψη.

“Θα προχωρήσω σε επαφές αν κριθεί απαραίτητο”, δήλωσε ο Fujii στους δημοσιογράφους από το Τόκιο, σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να παρέμβει στις αγορές συναλλάγματος. Ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν το γκρουπ των επτά θα προβεί σε ανακοίνωση για το θέμα ο Fujii τόνισε: “Θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο”.

Σήμερα το γεν ενισχύεται σε ποσοστό 0,28% έναντι του δολαρίου στα 86,32 γεν/δολ. και σε ποσοστό 1,37% έναντι του ευρώ στα 128,28 γεν/ευρώ.

capital.gr

No comments:

Share |