Saturday, October 10, 2009

Προμέρισμα στους μετόχους εξετάζει η Τράπεζα Κύπρου


Προμέρισμα στους μετόχους εξετάζει η Τράπεζα Κύπρου


Προμέρισμα προτίθεται να καταβάλει στους μετόχους της η Τράπεζα Κύπρου [BOCr.AT] . Το θέμα θα εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της 4 Νοεμβρίου κατά την οποία θα εγκρίνει και τα αποτελέσματα του εννεαμήνου.

Η διοίκηση της Κύπρου αναμένει μετά από φόρους κέρδη μεταξύ 300 και 400 εκατ. ευρώ για το σύνολο του έτους, ενώ στο εξάμηνο είχαν ανέλθει στα 148 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις αναφέρονται σε επιβεβαίωση, στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, των τάσεων που καταγράφηκαν στο δεύτερο και την απεικόνιση των θετικών αποτελεσμάτων από κινήσεις που πραγματοποιεί η διοίκηση, όπως η επανατιμολόγηση δανειακών και καταθετικών προϊόντων, η διαχείριση των επισφαλειών, η ενίσχυση εσόδων από άλλες πηγές, καθώς και ο περιορισμός του κόστους. Εμφαση δίνεται στην επέκταση σε αγορές με υψηλά επιτοκιακά περιθώρια όπως η Ρωσία, η Ρουμανία και η Ουκρανία.

Στο εξάμηνο, η Τράπεζα Κύπρου είχε προ προβλέψεων κέρδη ύψους 256 εκατ. ευρώ και στο δεύτερο τρίμηνο, καθαρά κέρδη ύψους 85 εκατ. ευρώ, με αύξηση κατά 34% έναντι του πρώτου τριμήνου. Οσον αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια, ο δείκτης πρωτοβάθμιων κεφαλαίων ενισχύθηκε σε 11,1% και ο δείκτης βασικών πρωτοβάθμιων κεφαλαίων σε 7,5%. Ικανοποιητική ήταν η ρευστότητα του Συγκροτήματος και ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις διαμορφώθηκε σε 89%.


naftemporiki

No comments:

Share |