Sunday, October 4, 2009

Τρεις νέες πτωχεύσεις τραπεζών στις ΗΠΑ


Τρεις νέες πτωχεύσεις τραπεζών στις ΗΠΑ


Στο κλείσιμο τριών ακόμα τραπεζών σε Μινεσότα, Μίσιγκαν και Κολοράντο προχώρησαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, με τον συνολικό αριθμό των τραπεζών που έχουν πτωχεύσει να ανέρχεται πλέον στις 98.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Warren Bank του Μίσιγκαν είχε 538 εκατ. δολάρια σε πάγια και 501 εκατ. δολάρια σε καταθέσεις, τις οποίες συμφώνησε να αναλάβει η Huntington National Bank.

Σημειώνεται πως η Warren Bank αποτελεί τη δεύτερη τράπεζα που υποβάλει πτώχευση στο Μίσιγκαν μετά την Michigan Heritage Bank τον Απρίλιο.

Η Jennings State Bank είναι η τέταρτη τράπεζα που καταρρέει στη Μινεσότα. Έως τις 31 Ιουλίου οι καταθέσεις της ανέρχονταν στα 52,4 εκατ. δολάρια, τις οποίες θα αναλάβει η Central Bank of Stillwater, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC).

Τέλος, η FDIC ανακοίνωσε το κλείσιμο της National Bank of Pueblo στο Κολοράντο, η οποία είχε συνολικά πάγια ύψους 39,5 εκατ. δολαρίων και καταθέσεις ύψους 31,5 εκατ. δολαρίων, τις οποίες θα αναλάβει η Legacy Bank of Wiley.

capital.gr

No comments:

Share |