Tuesday, October 20, 2009

Adecco: 1,3 δισ. δολ. για την εξαγορά της MPS Group

Adecco: 1,3 δισ. δολ. για την εξαγορά της MPS Group


Συμφωνία για την εξαγορά της MPS Group αντί ποσού περίπου 1,3 δισ. δολαρίων έκλεισε η Adecco SA, σε μια προσπάθεια να επεκταθεί στον τομέα απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού των ΗΠΑ, του Καναδά και της Βρετανίας.

Η MPS Group, με έδρα το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα των ΗΠΑ, δραστηριοποιείται στον τομέα της απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού, της συμβουλευτικής, των λύσεων γραφείου, των οικονομικών, των λογιστικών καθώς και στον τομέα του μηχανολογικού εξοπλισμού και της προσωπικής υγιεινής. Το 2008 η εταιρεία είχε έσοδα 2,25 δισ. δολαρίων και η Adecco εκτιμά ότι η αγορά θα της εξασφαλίσει κέρδη ανά μετοχή από το πρώτο κιόλας έτος.

Η εμπορική συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί από τα υπάρχοντα κεφάλαια της Adecco αλλά και τις τρέχουσες δυνατότητες χρηματοδότησης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Επίσης, η Adecco σχεδιάζει την έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων αξίας 900 εκατ. ελβετικών φράγκων (890,5 εκατ. δολ.). Σημειώνεται ότι το τρίτο τρίμηνο τα αποτελέσματά της διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων της διοίκησης.

naftemporiki

No comments:

Share |