Tuesday, October 20, 2009

Απώλειες 0,7% για το αργό- Στα 79 δολάρια


Απώλειες 0,7% για το αργό- Στα 79 δολάρια

Η αντιστροφή του κλίματος του δολαρίου κατά τη διάρκεια της ημέρας οδήγησε το αργό να καταγράψει απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση των διεθνών αγορών εμπορευμάτων, «αφήνοντας’ τα υψηλότερα επίπεδα δωδεκαμήνου που είχε βρεθεί κατά τη χθεσινή ημέρα.
Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου του αργού υποχώρησαν κατά 0,7% στα 79,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά, όταν και το ευρώ βρισκόταν μια ανάσα πριν από τα 1,5 δολάρια, το αργό σημείωνε κέρδη 0,6%. Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης του συμβολαίου του Νοεμβρίου, αφήνοντας από αύριο τη θέση στο συμβόλαιο Δεκεμβρίου το οποίο υποχώρησε κατά 1,2% στα 78,97 δολάρια το βαρέλι. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του πετρελαίου τύπου brent έκλεισε με πτώση 1,1% στα 76,93 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό νόμισμα ανέκαμψε ελαφρώς και διαπραγματεύονταν έναντι του ευρώ στα 1,4934 δολ. έναντι 1,4965 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4971 δολάρια.

El-Badri (OΠEK): Απίθανη η τιμή των 100 δολαρίων για το αργό το επόμενο διάστημα

Την επιθυμία τους να διατηρηθεί η τιμή του αργού κάτω από τα 100 δολάρια εξέφρασε ο ΟΠΕΚ, δια στόματος τουγενικού γραμματέα του καρτελ, Abdalla El-Badri. Ο ΓΓ ανέφερε ότι δεν αναμένει οι τιμές του πετρελαίου να φτάσουν σε τριψήφια τιμή στο άμεσο μέλλον, καθώς υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων στην αγορά . Ο El-Badri, επισήμανε ότι το ράλι που έχει ξεκινήσει το αργό από την αρχή του έτους στηρίζεται στην αντίστοιχη ανοδο των κεφαλαιαγορών, στην πτώση του δολαρίου και στις φημολογίες που επικρατούν για την ανάκαμψη της ζήτησης του αργού.

«Όταν δούμε την επάρκεια του πετρελαίου να μειώνεται, τότε η ζήτηση έχει ανακάμψει», δήλωσε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το τι αναμένεται να αποφασίσουν την ερχόμενη σύνοδο του ΟΠΕΚ στις 22 Δεκεμβρίου στην Αγκόλα. Μάλιστα, θεωρεί ότι τα επίπεδα των 80 δολαρίων είναι ελαφρώς υψηλότερα από ότι κανονικά πρέπει να είναι.

reporter.gr

No comments:

Share |