Saturday, October 24, 2009

Απώλειες 0,8% για το αργό- Εβδομαδιαία κέρδη 3,4%


Απώλειες 0,8% για το αργό- Εβδομαδιαία κέρδη 3,4%

Με απώλειες έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, σαφώς επηρεασμένο από την πτώση των κεφαλαιαγορών, παρόλο που ενδοσυνεδριακά είχε βρεθεί ακόμα και στα 81,8 δολάρια. Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του αργού υποχώρησαν κατά 0,8% στα 81,19δολάρια το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 3,4%. Στο Λονδίνο η τιμή του Brent σημείωσε άνοδο 0,11% στα 79,60 δολάρια το βαρέλι.

«Βαρίδι» για το αργό τις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης στάθηκε και η ανάκαμψη του δολαρίου, το κλίμα του οποίο άλλαξε οδηγώντας το να καταγράψει ο δείκτης του αμερικανικού νομίσματος κέρδη 0,5% στις 75,461 μονάδες.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, η τιμή του πετρελαίου έχει ενισχυθεί κατά 25%, ακολουθώντας αντίστροφη πορεία από εκείνη του αμερικανικού νομίσματος. Το πετρέλαιο αποτιμάται σε δολάρια, επιτρέποντας σε επενδυτές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα να αγοράζουν περισσότερο όσο πέφτει το αμερικανικό νόμισμα.

Ο αναλυτής της Deutsche Bank, Ανταμ Σιμίνσκι, προέβλεψε την ίδια μέρα σε έκθεσή του ότι εύκολο είναι να σκαρφαλώσει η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές του προϊόντος στα 100 δολάρια όσο καιρό το αμερικανικό νόμισμα θα είναι τόσο αδύναμο έναντι του ευρώ στις συναλλαγματικές αγορές.

«Το δολάριο θα διολισθήσει και στο 1,60 δολάριο το ευρώ» εκτιμά επίσης, «αλλά αυτό ακριβώς θα ωθήσει ανοδικά την τιμή του μαύρου χρυσού».

reporter.gr

No comments:

Share |