Saturday, July 18, 2009

Wall: "Άλμα" άνω του 7% στην εβδομάδα

Wall: "Άλμα" άνω του 7% στην εβδομάδα


Με μικτή εικόνα έκλεισαν την κερδοφόρο εβδομάδα οι αμερικανικές μετοχές, με την ΙΒΜ να συντηρεί στα «πράσινα» τον δείκτη Dow Jones και τον S&P να πιέζεται εξαιτίας τραπεζικών αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,37% στις 8.744 μονάδες, ο S&P υποχώρησε οριακά 0,04% στις 940 μονάδες, και ο Nasdaq εμφάνισε άνοδο 0,08% στις 1.887 μονάδες, στην όγδοη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων από κολοσσούς του κλάδου όπως η IBM, η Cisco και η Intel.

Στην εβδομάδα, ο Dow Jones εμφανίζεται ενισχυμένος 7,3%, με τον S&P 500 στο +7% και τον Nasdaq στο +7,4%.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας λειτούργησαν ευνοϊκά, καθώς ανακοινώθηκε ισχυρή αύξηση στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών και τις εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών.

Η μετοχή της GE αντέδρασε πτωτικά στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, υποχωρώντας κατά 5,7% ενώ η Google υποχώρησε καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερο ρυθμό αύξησης εσόδων σε σχέση με το προηγηθέν τρίμηνο.

Η μετοχή της Bank of America ξεκίνησε την συνεδρίαση ανοδικά αλλά εν συνεχεία υποχώρησε άνω του 2%.

Η μετοχή της CIT, της αμερικανικής εταιρίας που βρίσκεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, εκτινάχθηκε άνω του 100% μετά από ισχυρότατες απώλειες τις τελευταίες συνεδριάσεις, εν μέσω σεναρίων διάσωσης και διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση χρηματοδότησης από JP Morgan, Goldman Sachs και άλλες τράπεζες.


Το δικαίωμα της 3Ε ενισχύθηκε 0,38%, στα 20,91 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής έκλεισε με απώλειες 1,2% στα 5,62 δολάρια. Άνοδος 0,26% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,61 δολάρια.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη των εισηγμένων αμερικανικών επιχειρήσεων του δείκτη S&P 500 θα μειωθούν 33% στο β΄τρίμηνο και 20% στο γ΄τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Η εικόνα ήταν καλύτερη στις ευρωπαϊκές αγορές, που έκλεισαν με άνοδο σε όλες τις συνεδριάσεις της εβδομάδας. Ο δείκτης FTSE τερμάτισε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,62%, ο DAX που επανέκτησε ενδοσυνεδριακά το ψυχολογικό επίπεδο των 5.000 μονάδων, έκλεισε με άνοδο 0,81%, ενώ ο CAC με κέρδη 0,59%.

euro2day.gr

No comments:

Share |