Saturday, July 18, 2009

Cit Group: «Ψίθυροι» για ενδεχόμενη πώληση χωρίς να κηρυχθεί πτώχευση

Cit Group: «Ψίθυροι» για ενδεχόμενη πώληση χωρίς να κηρυχθεί πτώχευση

Φήμες κυκλοφόρησαν χθες στην αγορά ότι ο πιστωτικός όμιλος CIT Group μπορεί να πωληθεί χωρίς να χρειαστεί να υποβληθεί τελικά σε καθεστώς πτώχευσης, μία ημέρα αφότου ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με πιστωτές για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Η CIT, που χρηματοδοτεί εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, απώλεσε το 75% της χρηματιστηριακής αξίας της την Πέμπτη εν μέσω φημολογιών ότι βρισκόταν στο χείλος κατάρρευσης.

Δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ανέφερε ότι προχθές το βράδυ οι μεγάλοι κάτοχοι ομολόγων της CIT συζητούσαν το ενδεχόμενο ανταλλαγής χρέους 5 δισ. δολαρίων με μετοχές, στο πλαίσιο σχεδίου που προβλέπει μεταξύ άλλων και χρηματοδότηση ύψους 2 έως 3 δισ. δολαρίων για τον όμιλο, που θα μπορούσε να προέλθει από ομάδα κατόχων χρέους της CIT.

Αλλο δημοσίευμα της «Τhe New York Times» ανέφερε χθες ότι η JPMorgan Chase & Co. εμφανίστηκε ως πιθανός μνηστήρας για την εξαγορά τμήματος της CIT, χωρίς ωστόσο να υπάρξει σχόλιο από καμία πλευρά. Πηγές ανέφεραν επίσης και το όνομα της Goldman Sachs


naftemporiki

No comments:

Share |