Saturday, July 18, 2009

Με κέρδη άνω του 6% έκλεισε την εβδομάδα το αργό

Με κέρδη άνω του 6% έκλεισε την εβδομάδα το αργό

Αλμα πραγματοποίησε για ακόμη μια συνεδρίαση το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, αναρριχόμενο πάνω από τα 63 δολάρια, ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων των νέων ανεγέρσεων κατοικιών στις ΗΠΑ κατά το μήνα Ιούνιο που σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 3,6%, οδηγώντας στην εκτίμηση ότι η διάρκεια της ύφεσης θα είναι σύντομη. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του αργού ενισχύθηκαν κατά 2,5% στα 63,56 δολάρια το βαρέλι, πραγματοποιώντας εβδομαδιαία κέρδη της τάξεως του 6,1%, ήτοι την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο από τις 12 Ιουνίου. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent ενισχύθηκαν κατά 1,85% στα 64,31 δολάρια.

Αύξηση της τάξεως του 3,6% σημείωσαν οι νέες κατασκευές κατοικιών στις ΗΠΑ κατά το μήνα Ιούνιο, ενώ βελτιωμένος φαίνεται να είναι και ο αριθμός των οικοδομικών αδειών, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου.

Συγκεκριμένα, οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών διαμορφώθηκαν στις 582 χιλ. τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπου έφτασαν τις 562 χιλ., πάνω των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι περίμεναν το μέγεθος να μείνει αμετάβλητο.

Οι οικοδομικές άδειες ενισχύθηκαν κατά 8,7 τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίο περίμεναν αύξηση της τάξεως του 1,9%.

reporter.gr

No comments:

Share |