Sunday, July 19, 2009

Δύο νέες χρεοκοπίες τραπεζών στις ΗΠΑ

Δύο νέες χρεοκοπίες τραπεζών στις ΗΠΑ


Δύο ακόμα αμερικανικές τράπεζες προστέθηκαν στη λίστα των ιδρυμάτων που υποχρεώθηκαν σε "λουκέτο" στις ΗΠΑ, εν μέσω των πρωτόγνωρων αναταράξεων στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πρόκειται για τις First Piedmont Bank της πολιτείας της Τζόρτζια και BankFirst της Νότιας Ντακότα, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC), ανεβάζοντας στις 55 τον συνολικό αριθμό των τραπεζών που κατάρρευσαν μέσα στο 2009.

Αναλυτικά, η FDIC ανακοίνωσε ότι η First Piedmont Bank υποχρεώθηκε σε "λουκέτο" από τις ομοσπονδιακές αρχές το βράδυ της Παρασκευής.

Η FDIC ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την ανάληψη του συνόλου των καταθέσεων της από την First American Bank and Trust Company.

Σύμφωνα με την FDIC, η First Piedmont Bank διέθετε πάγια της τάξης των 115 εκατ. δολ. και συνολικές καταθέσεις ύψους 109 εκατ. δολ. έως τις 6 Ιουλίου.

Όπως εκτιμά η Ομοσπονδιακή Εταιρεία, το κόστος της χρεοκοπίας της τράπεζας για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων θα διαμορφωθεί στα 29 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, η FDIC ανακοίνωσε ότι η BankFirst υποχρεώθηκε σε «λουκέτο» από τις ομοσπονδιακές αρχές, ενώ για την προστασία των καταθετών η FDIC ενέκρινε την ανάληψη του συνόλου των καταθέσεων της από την Alerus Financial.

Η BankFirst διέθετε πάγια της τάξης των 275 εκατ. δολ. και συνολικές καταθέσεις ύψους 254 εκατ. δολ. έως τις 30 Απριλίου, ανακοίνωσε η FDIC. Πρόκειται για την πρώτη κατάρρευση τράπεζας στην πολιτεία από το 1992.

capital.gr

No comments:

Share |