Friday, July 3, 2009

Νέο ραντεβού Βγενόπουλου στη βουλή

Νέο ραντεβού Βγενόπουλου στη βουλή


Για τις 13 Ιουλίου οριστικοποιήθηκε τελικά η συνέχεια της συζήτησης στη βουλή των καταγγελιών του αντιπροέδρου της Marfin Popular, Ανδρέα Βγενόπουλου, για έλλειψη και ανεπάρκεια θεσμών και διαφάνειας.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009, στις 4.00 το απόγευμα, για να συνεχίσει τη συζήτηση που ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γιώργος Χαραλάμπους, ο αντιπρόεδρος της Marfin Laiki Bank και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurocypria, Ελευθέριος Ιωάννου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση στις 11 Ιουνίου, ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της ΚΤ δεν παρέστησαν λόγω κωλυμάτων. Τους εκπροσώπησαν ο διευθυντής Οικονομικών Μελετών του υπουργείου, Ανδρέας Χαραλάμπους και ο ανώτερος διευθυντής της διεύθυνσης Ρυθμίσεων και Εποπτείας Τραπεζικών Ιδρυμάτων της ΚΤ, Κώστας Πουλλής.

Ο αντιπρόεδρος της Marfin εξαπέλυσε πυρά για το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει στην Κύπρο και για τον τρόπο που οι εποπτικές αρχές χειρίστηκαν τη Marfin.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |