Wednesday, July 1, 2009

Στα 70 δολάρια το αργό- Πτώση 2,2%

Στα 70 δολάρια το αργό- Πτώση 2,2%

Με απώλειες έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της πτώσης που κατέγραψαν οι κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες για την πορεία της αγοράς κατοικίας. Η πτώση που καταγράφηκε στα αποθέματα δεν λειτούργησε θετικά, τελικά για το αργό, αν και ενδοσυνεδριακά το αργό βρισκόταν πάνω από τα 70 δολάρια. Αναλυτικότερα, η τιμή του αργού παράδοσης Αυγούστου κατέγραψε πτώση 1,60 δολαρίων ή 2,2% στα 69,89 δολάρια το βαρέλι. Το αντίστοιχο συμβόλαιο brent διαμορφώθηκε στα 68,09 δολάρια σημειώνοντας πτώση 0,37%.

Τα αποθέματα του αργού σημείωσαν κάμψη 3,7 εκατ. βαρελιών, έναντι 2,2 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Από την άλλη, αύξηση 2,3 εκατ. βαρέλια κατέγραψαν τα αποθέματα βενζίνης, έναντι 2,1 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές και 2,9 εκατ. τα διυλισμένα αποθέματα, έναντι 1,4 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Μειωμένες κατά 0,9% διαμορφώθηκαν οι κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ κατά τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, αφού διαμορφώθηκαν στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 964,05 δισ. δολαρίων. Οι κατασκευαστικές δαπάνες αντανακλούν την πορεία των έργων, γεγονός που καταδεικνύει ότι η δραστηριότητα του τομέα εξακολουθεί και υποχωρεί.

reporter.gr

No comments:

Share |