Wednesday, July 1, 2009

Στο +57% έκλεισε το αργό το πρώτο τρίμηνο του έτους

Στο +57% έκλεισε το αργό το πρώτο τρίμηνο του έτους

Κατακόρυφη πτώση σημείωσε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούνιο, γεγονός που καταδεικνύει και πτώση στην ζήτηση των καυσίμων. Η τιμή του αργού σημείωσε άνοδο 5,4% τον Ιούνιο.Ειδικότερα, η τιμή του αργού για το συμβόλαιο παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε κατά 1,60 δολάρια ή 2,2% στα 69,89 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, το πρώτο εξάμηνο του έτους έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 57%, και το δεύτερο τρίμηνο έκλεισε στο +41%. Το αντίστοιχο συμβόλαιο τύπου brent υποχώρησε κατά 3,3% στα 68,68 δολάρια το βαρέλι.

Νέα πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο στις ΗΠΑ και διαμορφώθηκε πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Ο δείκτης κατήλθε στις 49,3 μονάδες έναντι 54,8 μονάδων το Μάιο, καθώς αναζωπυρώθηκε η ανησυχία για την αύξηση της ανεργίας και την επιδείνωση της οικονομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το Conference Board. Οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω ενίσχυση στις 55,5 μονάδες.

Μετά τη μεγάλη άνοδο της εμπιστοσύνης το Μάιο οι καταναλωτές επιστρέφουν σε μια πιο απαισιόδοξη στάση τον Ιούνιο σχετικά με το παρόν και το μέλλον.

reporter.gr

No comments:

Share |