Saturday, June 20, 2009

International Life: Εξαγόρασε την Universal Life

International Life: Εξαγόρασε την Universal Life



Σε μια σημαντική στρατηγική κίνηση προχώρησε χτες η International Life Α.Ε.Α.Ζ., με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της, υπογράφοντας την Σύμβαση εξαγοράς της Ελληνικής Ασφαλιστικής Εταιρείας Ζωής Universal Life, θυγατρικής της ομώνυμης μεγάλης Ασφαλιστικής Εταιρίας της Κύπρου.

H εξαγορά είχε προαναγγελθεί στο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων της International Life από τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Φωκίωνα Μπράβο στις 06.03.09.

Στόχος της συγχώνευσης αυτής είναι η αύξηση του πελατολογίου και των επενδύσεών της, καθώς και η άνοδος της παραγωγής της και του Market Share, μέσω cross-selling, αξιοποιώντας τα ατομικά και τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια της Universal Life. Έτσι, η παραγωγή της International Life θα αυξηθεί άμεσα με €11 εκατ. ασφάλιστρα περίπου και €25 εκατ. αποθέματα ενώ στο χαρτοφυλάκιό της θα προστεθούν ακόμα 28.000 ασφαλισμένοι.

Παράλληλα, η International Life θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα έμπειρα στελέχη και το Διοικητικό Προσωπικό της Universal Life, και θα προστεθούν νέα αξιόλογα δίκτυα πωλήσεων με στόχο τη δημιουργία μιας ισχυρότερης εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση των 2 εταιρειών και προς όφελος των συνεργατών και των ασφαλισμένων του νέου σχήματος.

Για την υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας, η οποία επίσης εντάσσεται στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής περί ενδυνάμωσης των Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιριών, θα ζητηθούν οι εγκρίσεις των Εποπτικών Αρχών (ΕΠΕΙΑ και Επιτροπή Ανταγωνισμού).



Η ανωτέρω κίνηση ενδυναμώνει το Business Plan 2009 όπου οι 2 Ασφαλιστικές Εταιρίες του Ομίλου International Life στοχεύουν φέτος να ξεπεράσουν σε ασφάλιστρα και δικαιώματα τα 110 εκατ. και τα 4 εκατ. κέρδη ενώ τα συνολικά αποθεματικά τους θα υπερβούν τα 160 εκατ. ευρώ.

EURO2DAY.GR

No comments:

Share |