Monday, June 22, 2009

Πτωτικά το αργό έπειτα από την υποβάθμιση εκτιμήσεων της Παγκ. Τράπεζας

Πτωτικά το αργό έπειτα από την υποβάθμιση εκτιμήσεων της Παγκ. Τράπεζας


Απώλειες καταγράφει η τιμή του αργού στις συναλλαγές της Δευτέρας εν μέσω ανησυχιών ότι η ζήτηση του πετρελαίου θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα καθώς η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια ύφεση θα είναι μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

Αναλυτικά, η τιμή του συμβολαίου του αργού τύπου light, sweet παραδόσεως Ιουλίου υποχωρεί 1,73% στα 68,29 δολάρια ανά βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο του αργού τύπου brent καταγράφει πτώση της τάξης του 1,39% στα 68,26 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE του Λονδίνου. Σημειώνεται ότι συμβόλαιο του Ιουλίου λήγει σήμερα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της, εκτιμώντας ότι η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 2,9% στις νεώτερες προβλέψεις της, από 1,7% στις προβλέψεις που έδωσε στη δημοσιότητα τον περασμένο Μάρτιο.

Η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιστρέψει το επόμενο έτος με ρυθμό της τάξης του 2% όπως εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ στις προβλέψεις του Μαρτίου έκανε λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 2,3% το 2010. Η τράπεζα σημειώνει παράλληλα ότι ενώ η παγκόσμια ανάκαμψη μπορεί να ξεκινήσει εντός του τρέχοντος έτους, οι αναπτυσσόμενες οικονομίες θα καθυστερήσουν να δουν τα οφέλη της ανάκαμψης.

Υπενθυμίζεται ότι Με απώλειες 2,6% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Παρασκευής το αργό χάνοντας το επίπεδο των 70 δολ. ανά βαρέλι για πρώτη φορά μετά τις 8 Ιουνίου. Ειδικότερα, το αργό τύπου light, sweet παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε κατά 1,82 δολ. κλείνοντας στα 69,55 δολ. το βαρέλι. Στο Λονδίνο το Brent σημείωσε απώλειες 2,6%, ή 1,87 δολ., κλείνοντας στα 69,19 δολ. το βαρέλι.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |