Monday, June 1, 2009

Οι σορτάκιδες βγήκαν οφσάιντ!

Οι σορτάκιδες βγήκαν οφσάιντ!


Oι bearish θέσεις περιορίζονται και οι σορτάκιδες διαψεύδονται όπως δείχνουν τα πράγματα, καθώς το μεγαλύτερο ράλι των τελευταίων επτά δεκαετιών στέλνει αδιάβαστους όλο και περισσότερους short sellers στη Wall Street. Το short selling μειώθηκε τόσο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όσο και στον δείκτη Nasdaq στα μέσα Μαϊου, σημειώνοντας τον τρίτο συνεχόμενο μήνα περιορισμου των short θέσεων στην αμερικάνικη αγoρά.
Συγκεκριμένα, το σορτάρισμα των μετοχών του δείκτη S&P 500 μειώθηκε κατά 1,7% και στα 9,87 δισ. δολάρια την περίοδο μεταξύ 30 Απριλίου και 15 Μαΐου, στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίο τριμήνου. Η μεγαλύτερη μείωση short θέσεων δε, παρατηρήθηκε στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τους traders να έχουν μειώσει τα «στοιχήματα» στην Microsoft και τη Cisco κατά περισσότερο από 25%.

Οπως τονίζει ο κ. Bill Frels διευθύνον σύμβουλος της Mairs & Power Inc., οι κίνδυνοι προφανώς έχουν μειωθεί στην αγορά και οι μετοχές «συμπεριφέρονται» πολυ καλά. Αξίζει να σημειώσουμε πως η μετοχή της Citigrοup παραμένει η πιο σορταρισμένη μετοχή στον δείκτη S&P 500 η οποία μάλιστα δέχεται τα τετραπλάσια στοιχήματα από την AIG.

Πάντως ο περιορισμός του σορταρίσματος και του χρημαοτοοικονομικού κλάδου είναι σημαντικός, με τις short θέσεις να έχουν μειωθεί κατά 3,2%, στα 3,37 δισεκατομμύρια μετοχές.

REPORTER.GR

No comments:

Share |