Monday, June 1, 2009

Σε υψηλά 8μήνου ο Nikkei

Σε υψηλά 8μήνου ο Nikkei

Κέρδη 1,6% κατέγραψε σήμερα ο δείκτης Nikkei [.N225] , σημειώνοντας ρεκόρ οκτώ μηνών μετά την εντυπωσιακή άνοδο των μετοχών των ναυτιλιακών εταιρειών και των επιχειρήσεων που σχετίζονται με φυσικούς πόρους λόγω της αυξημένης αισιοδοξίας για ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας.



Ώθηση στον ιαπωνικό δείκτη έδωσε και η αναμενόμενη υποβολή αίτησης πτώχευσης από την General Motors η οποία περιόρισε την αβεβαιότητα στην αγορά.

Άλμα έκανε η μετοχή της Konica Minolta η οποία ενισχύθηκε κατά 9,8% μετά την αναβάθμισή της στάσης της Goldman Sachs από «Ουδέτερη» σε «Αγορά».

Σημαντικό ρόλο στην άνοδο του ιαπωνικού χρηματιστηρίου διαδραμάτισαν σύμφωνα με τους αναλυτές οι προσδοκίες ανόδου της ζήτησης στην Κίνα, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για συνεχιζόμενη επέκταση του μεταποιητικού κλάδου για τρίτο συνεχή μήνα, καθώς και τις ενδείξεις σταθεροποίησης της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Για την πτώχευση της GM, ο Φουμιγιούκι Νακανίσι, διευθυντής της SMBC Friend Securities, υποστηρίζει ότι «οι ενδείξεις είναι θετικές για τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, τα μερίδια αγοράς των οποίων θα διευρυνθούν αυτόματα [μετά την πτώχευση]».

Ισόποση άνοδο κατέγραψε και ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 912,52, ενώ ο Nikkei ανήλθε στις 9.677,73 μονάδες στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |