Monday, June 1, 2009

Κέρδη 3,04% για το αργό σε υψηλό επτά μηνών

Σε υψηλά επτά μηνών διαμορφώθηκε σήμερα η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η βελτίωση για τρίτο συνεχόμενο μήνα της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία υποδηλώνουν ότι τα χειρότερα για την παγκόσμια ύφεση έχουν παρέλθει. Η τιμή συμβολαίου παράδοσης Ιουλίου για το αργό κατέγραψε άνοδο 3,04% δολάρια ή 2,27 δολαρίων στα 68,58 δολάρια το βαρέλι, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Νοεμβρίου. Κέρδη 3,83% κατέγραψε και το πετρέλαιο τύπου μπρεντ και διαμορφώθηκε στα 67,46 δολάρια το βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μάιο η τιμή του αργού σκαρφάλωσε 30% υψηλότερα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το Μάρτιο του 1999, εν μέσω αισιοδοξίας για επικείμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Οι τιμές έχουν καταγράψει άνοδο 47% το 2009.

Η μεταποίηση στην Κίνα εμφάνισε αύξηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα και η χώρα αύξησε τις τιμές των καυσίμων κατά 8% σήμερα. Ακόμη, ώθηση στην τιμή του αργού έδωσε η κάμψη του αμερικανικού νομίσματος στα χαμηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο έναντι του ευρωπαϊκού, που ενίσχυσε την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων σαν εναλλακτική επένδυση.

REPORTER.GR

No comments:

Share |