Friday, May 22, 2009

Καθησυχαστική η Moody΄s για την αξιολόγηση "ΑΑΑ" των ΗΠΑ

Καθησυχαστική η Moody΄s για την αξιολόγηση "ΑΑΑ" των ΗΠΑ

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η Moody΄s Investors Service για το βραχυπρόθεσμο μέλλον της κορυφαίας αξιολόγησης “ΑΑΑ” των ΗΠΑ, απαλύνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών μετά την κίνηση της S&P να υποβαθμίσει το outlook για την αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου, οικονομίας που θεωρείται από ορισμένους ως “δίδυμη” της αμερικανικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Moody΄s εμμένει στην αξιολόγηση “ΑΑΑ” των ΗΠΑ, αν και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει εγγύηση πως η χώρα θα έχει επ΄ άπειρον την κορυφαία αυτή αξιολόγηση.

Ο επικεφαλής αναλυτής της Moody΄s, Steven Hess, εξήγησε πως “διακρίνονται σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα πιέσεις στην αξιολόγηση που είναι ιδιαίτερα σαφείς". Η Moody΄s διατηρεί το “σταθερό” outlook για την αξιολόγηση των ΗΠΑ, γεγονός που υποδηλώνει πως δεν θα υπάρξει αλλαγή στην αξιολόγηση της χώρας για τους επόμενους 18 μήνες.

Ο Hess πρόσθεσε πως "φυσικά, εξακολουθούμε να παρατηρούμε τα δημόσια οικονομικά των ΗΠΑ, ενώ μακροπρόθεσμα υπάρχουν απειλές για την χρηματοοικονομική θέση των ΗΠΑ που θα πρέπει να αξιολογήσουμε, ωστόσο καμία εξ αυτών δεν είναι άμεση”.

Συνέχισε λέγοντας πως "η χρηματοοικονομική ισχύς των ΗΠΑ έχει δοκιμασθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης και της ύφεσης”. Ο Hess ανέφερε πως το κατά πόσο η αξιολόγηση των ΗΠΑ τελικά θα απειληθεί, θα εξαρτηθεί από το αν το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να αυξάνει και μετά το πέρας της ύφεσης. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Πιστεύω πως είναι πολύ νωρίς για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση”.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |