Saturday, April 11, 2009

2.300 ευρώ για νούμερο

2.300 ευρώ για νούμερο

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών εισέπραξε μέχρι στιγμής το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 75 χιλιάδων ευρώ


Ποιος μίλησε για οικονομική κρίση; Ο Κύπριος αυτό που επιθυμούσε να κάνει συνεχίζει να το κάνει ανεξαρτήτως κόστους. Τρανταχτό παράδειγμα ο πλειστηριασμός των αριθμών εγγραφής των αυτοκινήτων, στον οποίο ο Κύπριος συμμετέχει με την ψυχή του και αν χρειαστεί κτυπά και ρέστα!
Από τις 3 Φεβρουαρίου που μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών εισέπραξε το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 75 χιλιάδων ευρώ. Από τότε και κάθε εβδομάδα γίνεται και ένας πλειστηριασμός. Σε εκείνον που πλειοδοτεί για έναν αριθμό (προσφέρει, δηλαδή, τα περισσότερα), σΆ εκείνον κατακυρώνεται ο αριθμός.

2.300 για έναν αριθμό


Τα πιο πολλά λεφτά που δόθηκαν μέχρι σήμερα για έναν αριθμό είναι 2.300 ευρώ, δήλωσε στον «Π» ο Πέτρος Ξενοφώντος, αρμόδιος λειτουργός στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών. Αρνήθηκε να μας αποκαλύψει τον υπό αναφορά αριθμό εγγραφής, γιατί αποτελεί, πλέον, προσωπικό δεδομένο εκείνου που τον απέκτησε. Στον πρώτο πλειστηριασμό που έγινε, το Τμήμα εισέπραξε 13.264 ευρώ, στον δεύτερο 9.476 ευρώ, στον τρίτο 6.686, στον τέταρτο 8.274 ευρώ και στον τελευταίο 4.720. Μέχρι τώρα έχουν διεξαχθεί 10 πλειστηριασμοί.

Οι δημοφιλείς αριθμοί


Σύμφωνα με τον κ. Ξενοφώντος, είναι πολλοί οι αριθμοί που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Προηγούνται οι μονοί αριθμοί από το ένα μέχρι και το εννιά και ακολουθούν οι αριθμοί 11, 22, 33 και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια έχουμε το 100, το 111, το 222, το 333 και πάει λέγοντας. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι και οι αριθμοί 911 και 999.
Οι πλειστηριασμοί θα συνεχίζονται επΆ άπειρο διότι κάθε εβδομάδα αλλάζουν οι διακριτικοί αριθμοί εγγραφής. Αν, για παράδειγμα, αυτή την εβδομάδα έχουμε τους αριθμούς εγγραφής KZM001, KZM222 και KZM380, την άλλη εβδομάδα θα έχουμε τους KZN001, KZN222, KZN380 μέχρι και τον αριθμό ΚΖΝ 999.
Άρα, κάποιος που έχει ιδιαίτερη αδυναμία σε έναν συγκεκριμένο αριθμό, αν δεν πετύχει να κατακυρωθεί στον ίδιο αυτή την εβδομάδα πολύ πιθανόν να το πετύχει την επόμενη.

Προβλήματα-διαμαρτυρίες


Στο μεταξύ, η όλη διαδικασία διεκδίκησης αριθμού εγγραφής μέσω του διαδικτύου, δημιουργεί πολλές φορές προβλήματα. Ο λόγος, όπως μας εξήγησε ο κ. Ξενοφώντος, είναι «γιατί πολλοί εκ των ενδιαφερομένων δεν διαβάζουν και δεν κατανοούν τους όρους και τις οδηγίες, με αποτέλεσμα να αδυνατούν, στο τέλος, να διεκπεραιώσουν την όλη διαδικασία.


Έτσι, έρχονται εδώ στα γραφεία του Τμήματος, φωνάζουν και διαμαρτύρονται και όταν τους εξηγήσουμε το δικό τους λάθος αντιλαμβάνονται ότι φταίνε οι ίδιοι». Κι όμως, οι πληροφορίες που δίνονται στη σχετική ιστοσελίδα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών είναι απλές.


Για να συμμετάσχει κάποιος στη διαδικασία αγοράς αριθμού εγγραφής, θα πρέπει είναι εγγεγραμμένος στο διαδικτυακό σύστημα του Τμήματος και το όχημα για το οποίο θα υποβάλει προσφορά να μην είναι ήδη εγγεγραμμένο στην Κύπρο. Επίσης, για κάθε αριθμό πλαισίου επιτρέπεται η υποβολή μίας μόνο προσφοράς.

ΠΟΛΙΤΗΣ

No comments:

Share |