Friday, February 6, 2009

Nomura: Σχέδια για αύξηση μ/κ κατά 3,3 δισ. δολ.

Nomura: Σχέδια για αύξηση μ/κ κατά 3,3 δισ. δολ.

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως 300 δισ. γιεν [JPY=X] (3,3 δισ. δολ.), μέσω πώλησης μετοχών, πιθανόν να προχωρήσει η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας, Nomura Holdings σε μια προσπάθεια να αναπληρώσει τα κεφάλαιά της έπειτα από τις ζημίες – ρεκόρ που εμφάνισε στο τρίμηνο.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Nomura αναφέρει πως πιθανόν να πουλήσει κοινές μετοχές κατά τους 12 μήνες μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

Η κίνηση αυτή της ιαπωνικής εταιρείας έρχεται μετά την ανακοίνωσή της, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ότι θα αντλήσει νέα κεφάλαια και θα εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης των μη προσοδοφόρων μονάδων της, μετά τις ζημίες των 342,9 δισ. γιεν στο τέταρτο τρίμηνο του 2008.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nomura Κενίτσι Γουατανάμπε αναζητά κεφάλαια, προβλέποντας δαπάνες περίπου δύο δισ. δολαρίων για τη συγχώνευση μονάδων που εξαγόρασε από τη Lehman Brothers στην Ασία και την Ευρώπη.

Η Nomura έρχεται να προστεθεί στη λίστα των χρηματοοικονομικών ομίλων που έχουν αντλήσει σχεδόν ένα τρισ. δολάρια από τότε που κατέρρευσε η αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων, στα μέσα του 2007.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |