Friday, February 6, 2009

Κατρακυλά κάτω από τα 39 δολ. το αργό

Κατρακυλά κάτω από τα 39 δολ. το αργό

Ισχυρές απώλειες της τάξεως του 6,1% καταγράφει η η τιμή του αργού στις αγορές εμπορευμάτων, που βρίσκεται κάτω από τα 39 δολάρια, μετά τη δημοσιοποίηση των ιδιατέρως αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ. Ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει τα αποθέματα αργού σε χαμηλά πέντε ετών, τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με τους αναλυτές. Ο ρυθμός ανεργίας στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα σημειώσει άνοδο 7,5% ενώ σε υψηλά 26 ετών κυμάνθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στη χώρα.

Αναλυτές της Commerzbank στη Φρανκφούρτη δήλωσαν ότι η αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την τήρηση της υπόσχεσης του ΟΠΕΚ, ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένονται αργότερα σήμερα, θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη πίεση προς τις τιμές.

Το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου για το αργό διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στα 38,80 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας κάμψη 6,1%. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ διαμορφώνεται στα 45,17 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 1,00%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |