Friday, February 6, 2009

ΗΠΑ: «Πράσινο» από Γερουσία για την απαγόρευση των μπόνους

ΗΠΑ: «Πράσινο» από Γερουσία για την απαγόρευση των μπόνους

Υπέρ της απαγόρευσης της παροχής μπόνους στα στελέχη των τραπεζών ή των εταιρειών, που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια μέσω του πακέτου στήριξης των 700 δισ. δολαρίων (TARP), ψήφισε η αμερικανική Γερουσία.

Οι γερουσιαστές ενέκριναν δια βοής το μέτρο που εισάγεται ως τροπολογία στο νέο σχέδιο, ύψους 900 δισ. δολαρίων, για τη διάσωση της αμερικανικής οικονομίας.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε να τεθούν όρια στους μισθούς των στελεχών και άλλοι περιορισμοί στις εταιρείες που λαμβάνουν χρήματα των φορολογουμένων μέσω του σχεδίου TARP. Να σημειωθεί ότι οι περιορισμοί αυτοί δεν έχουν αναδρομική ισχύ.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα το νέο σχέδιο στήριξης του χρηματοοικονομικού συστήματος, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Το σχέδιο αυτό θα αποτελέσει συμπλήρωμα του σχεδίου των 700 δισ. δολαρίων που εγκρίθηκε τον Οκτώβριο από το Κογκρέσο, κατόπιν αιτήματος της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το υπουργείο θα ανακοινώσει, επίσης, με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιηθούν τα 350 δισ. δολάρια του πρώτου σχεδίου που δεν έχουν ακόμη διανεμηθεί.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |