Friday, January 23, 2009

Aspis Bank: Εγκρίθηκε αμκ 90 εκατ. ευρώ

Aspis Bank: Εγκρίθηκε αμκ 90 εκατ. ευρώ

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Aspis Bank ενέκρινε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά 90.000.000 ευρώ. Η αύξηση θα γίνει με έκδοση εξαγοράσιμων προνομιούχων μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,71 ευρώ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων Μετόχων και θα καλυφθεί από το Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με το πρόγραμμα για τη χρηματοοικονομική του τραπεζικού συστήματος με ανάληψη προνομιούχων μετοχών από το Ελληνικό Δημόσιο ανώτατου ποσού 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Συνέλευσης:

Θέμα 1ο: Αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μέχρι του ποσού των 90.000.000 ευρώ, με κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων, δια της εκδόσεως και διανομής νέων προνομιούχων και εξαγοράσιμων μετοχών, με τιμή έκδοσης 2,71 ευρώ ανά προνομιούχο μετοχή. Επιπλέον αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση κατά την οποία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με την έκδοση εξαγοράσιμων προνομιούχων μετοχών υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου δεν είναι πλήρης, το μετοχικό κεφάλαιο δύναται να αυξάνεται μέχρι το ποσό της κάλυψης.

Θέμα 2ο: Αποφασίστηκε η τροποποίηση των άρθρων 5,6 και 7 του καταστατικού της Τράπεζας για το σκοπό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ώστε να προβλέπεται το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, ο αριθμός των μετοχών καθώς και τα ειδικά χαρακτηριστικά αυτών.

Θέμα 3ο Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και έκδοση κοινών ή προνομιούχων μετά ψήφου, μετατρέψιμων ή όχι σε κοινές, με ή χωρίς δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων ή με περιορισμό του δικαιώματος αυτού: Ακυρώθηκε η συζήτηση επί του θέματος

Θέμα 4ο Τροποποίηση των άρθρων 5, 6 και 7 του καταστατικού ενόψει της παραπάνω υπό 3 αύξησης μετοχικού κεφαλαίου: Ακυρώθηκε η συζήτηση επί του θέματος

Θέμα 5ο Αποφασίστηκε η σύσταση και ορισμός μελών Επιτροπής Ελέγχου
η οποία θα απαρτίζεται από τουςκκ. Βασίλειο Δαλακίδη, Δημήτριο Γκούμα και Σπύρο Δεσύλλα.

Θέμα 6ο: Δεν υπήρξαν ανακοινώσεις .

REPORTER.GR

No comments:

Share |