Wednesday, November 5, 2008

Ζημίες – ρεκόρ για την GMAC

Ζημίες – ρεκόρ για την GMAC


Ζημίες ανακοίνωσε για πέμπτο κατά σειρά τρίμηνο ο βραχίονας χρηματοδότησης της General Motors GMAC, ενώ προειδοποίησε πως η μονάδα ενυπόθηκων δανείων του πιθανόν να μην επιβιώσει.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι ζημίες της εταιρείας διευρύνθηκαν στο τρίτο τρίμηνο στο ρεκόρ των 2,52 δισ. δολαρίων από 1,6 δισ. δολάρια που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Την ίδια στιγμή, τα έσοδά της υποχώρησαν κατά 43% σε 1,72 δισ. δολάρια.

Στη μονάδα χορήγησης στεγαστικών δανείων Residential Capital οι ζημίες διαμορφώθηκαν στα 1,9 δισ. δολάρια, ενώ στη μονάδα χορήγησης δανείων για αγορά αυτοκινήτου υπήρξαν ζημίες 294 εκατ. δολαρίων.

Τα αποτελέσματα της GMAC δέχθηκαν πλήγμα κυρίως από την ύφεση στην αγορά κατοικίας, όπου οι κατασχέσεις ακινήτων έχουν ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι ζημίες της ResCap έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής φέτος σε 4,6 δισ. δολάρια. Χωρίς επιπρόσθετη βοήθεια από την GMAC, «υπάρχουν ουσιαστικές αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της ResCap να συνεχίσει ως ανθούσα επιχείρηση», αναφέρει η εταιρεία στη σημερινή ανακοίνωσή της.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |