Wednesday, November 5, 2008

Μπαράκ Ομπάμα, ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Μπαράκ Ομπάμα, ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα εξελέγη πρώτος μαύρος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Χαρά και πανηγυρισμοί στο πάρκο του Σικάγου όπου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Ομπάμα. Μιλώντας από το βήμα στο αρχηγείο της εκστρατείας του στο Σικάγο, ο Ομπάμα δήλωσε: «Ηρθε η αλλαγή στις ΗΠΑ».

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα εξελέγη πρώτος μαύρος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Χαρά και πανηγυρισμοί στο πάρκο του Σικάγου όπου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Ομπάμα.

Μιλώντας από το βήμα στο αρχηγείο της εκστρατείας του στο Σικάγο, ο Ομπάμα δήλωσε: «Ηρθε η αλλαγή στις ΗΠΑ».

Αναφερόμενος στον αντίπαλό του, Τζον Μακέιν, ο γερουσιαστής του Ιλλινόϊς τον συνεχάρη, λέγοντας: «Πολέμησε σκληρά κατά την προεκλογική εκστρατεία και θα εργαστώ μαζί του».

«Ο δρόμος μπροστά είναι δύσκολος και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι», ανέφερε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα θα ορκιστεί ως 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στις 20 Ιανουαρίου του 2009.

Ο νεοκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, ανεβαίνοντας στο βήμα, άρχισε την ομιλία του ως ακολούθως:

«Εάν υπάρχει κάποιος που ακόμα αμφιβάλλει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι μία χώρα που όλα μπορούν να συμβούν, που ακόμα αναρωτιέται ότι το όνειρο των ιδρυτών αυτής της χώρας είναι ακόμα ζωντανό, που έχει ακόμα αμφιβολίες για τη δημοκρατία αυτής της χώρας, απόψε πήρε την απάντησή του».

«Είναι η απάντηση που έδωσαν χιλιάδες ψηφοφόροι για πάρα πολλές ώρες περιμένοντας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ελπίζοντας και πιστεύοντας ότι η φωνή τους θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Είναι η απάντηση που έδωσαν φτωχοί, πλούσιοι, Ισπανόφωνοι, Αφροαμερικανοί, λευκοί. Είναι το μήνυμα που στέλνει η Αμερική στον κόσμο, ότι ποτέ δεν είμαστε ένα αμάγαλμα φυλών. Δεν είμαστε άσπρη Αμερική, μαύρη Αμερική. Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |