Wednesday, November 5, 2008

Ενας γκουρού προβλέπει...

Ενας γκουρού προβλέπει...

Ο κ. John Bogle, γκουρού, θρυλικός επενδυτής - καθώς συγκαταλέγεται στους 10 πιο επιτυχημένους επενδυτές του 20ού αιώνα μαζί με ονόματα όπως ο Mark Mobius, ο Warren Buffet και ο George Soros - και ιδρυτής της Vanguard Group, δήλωσε σήμερα πως τα θεμελιώδη της αμερικάνικης αγοράς έχουν βελτιωθεί ριζικά και κανείς δεν το έχει πάρει είδηση!
Οπως τονίζει, η μείωση της αξίας των μετοχών σε χαμηλά 5 ετών είναι κάτι παραπάνω από υπερβολική. Το μεγαλύτερο ημερήσιο ράλι σε μέρα εκλογών που έχουμε δει από το 1984 και το οποίο σημειώθηκε χθες στη Wall Street, υπογραμμίζει την αισιοδοξία για την εταιρική κερδοφορία και τις προοπτικές για περαιτέρω μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης για να αποφευχθεί η παγκόσμια ύφεση, όπως προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο μεγαλοεπενδυτή, φαίνεται πως οι επενδυτές δεν αντιλαμβάνονται πως τα θεμελιώδη μεγέθη έχουν βελτιωθεί απίστευτα πολύ πλέον. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η κερδοφορία αναμένεται να αναπτυχθεί στο 7% ετησίως για την επόμενη δεκαετία, και αυτό, όπως τονίζει, θα στρώσει τον δρόμο για γερές αποδόσεις στην αγορά της τάξης του 10%.

Οπως σημειώνει, η αξία της αμερικάνικης αγοράς πριν ένα χρόνο άγγιζε τα 18 τρισ. δολάρια. Σήμερα φτάνει περίπου τα 9,5 τρισ. ! «Όποιος νομίζει πως η εταιρική Αμερική σήμερα αξίζει 8,5 τρις δολάρια λιγότερο από ότι άξιζε πέρσι, τότε είναι βλάκας!», δηλώνει χαρακτηριστικά.

REPORTER.GR

No comments:

Share |