Friday, November 28, 2008

Δεν έχει τέλος η βουτιά του ρουβλίου

Δεν έχει τέλος η βουτιά του ρουβλίου

Προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων πέντε ετών οδεύει το ρούβλι, καθώς η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας χαλάρωσε την άμυνά του έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, σε μια προσπάθεια να σώσει τα συναλλαγματικά της αποθεματικά. Αναλυτικότερα, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αποφάσισε να αυξήσει κατά 30 κοπέκ ή 1% το εύρος εντός του οποίου μπορεί να κυμανθεί η ισοτιμία του ρουβλίου.

Μάλιστα, προκειμένου να στηρίξει το εθνικό της νόμισμα, η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα του βασικού επιτοκίου αναχρηματοδότησης σε ρούβλι.

Να σημειωθεί ότι από τον Αύγουστο, η Ρωσία, η τρίτη χώρα παγκοσμίως κατοχής συναλλαγματικών αποθεματικών, έχει χάσει 148 δισ. δολ. στην προσπάθεια της να αποτρέψει διολίσθηση της τάξης του 15% της ισοτιμίας της έναντι του δολαρίου.

Η ισοτιμία διαμορφώνεται στα 27,6872 ρούβλια ανά δολάριο, μειωμένη κατά 1%, όσο και έναντι του ευρώ, στα 35,7241. Από την αρχή της εβδομάδας έχει χάσει 0,7% έναντι του δολαρίου και 3,1% έναντι του ευρώ.

REPORTER.GR

No comments:

Share |