Friday, November 28, 2008

Στον αέρα η μαρίνα Λάρνακας

Στον αέρα η μαρίνα Λάρνακας


Στον αέρα βρίσκεται πλέον το μεγαλεπήβολο έργο της κατασκευής του ενιαίου χώρου της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας, μετά τη σημερινή απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών να ακυρώσει την κατακύρωση του έργου στη Larnaka Zenon, μετά από επιτυχή προσφυγή της ανταγωνιστικής κοινοπραξίας A. Vouros Consortium.

Η Vouros κέρδισε τελικά την προσφυγή την οποία κατέθεσε εναντίον του Συμβουλίου Προσφορών, το οποίο προεπέλεξε την κοινοπραξία Larnaka Zenon Consortium ως τον προτιμητέο προσφοροδότη για το έργο.

Όπως δήλωσε στη StockWatch ο γραμματέας της Αναθεωρητικής Αρχής, Σοφοκλής Ιουλιανού, «σήμερα η ανεξάρτητη Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών ακύρωσε κατά πλειοψηφία (3 υπέρ της ακύρωσης 2 κατά) την κατακύρωση της κατασκευής του έργου από την κοινοπραξία Ζήνων, έτσι ο φάκελος της υπόθεσης θα επιστραφεί στην Αναθέτουσα Αρχή στο υπουργείο Συγκοινωνιών για να εξετάσει τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε η επιλογή της κοινοπραξίας Ζήνων».

Σύμφωνα με τον κ. Ιουλιανού, ο λόγος της απόρριψης της επιλογής της κοινοπραξίας Zenon είναι το ότι η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών αποφανθεί ότι το Συμβούλιο Προσφορών υπερέβη τα όρια της διακριτικής εξουσίας του, με το να αλλάξει τη βαθμολογία επί του οικονομικού κριτηρίου.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Συγκοινωνιών, Μάκης Κωνσταντινίδης, εξήγησε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη «ο φάκελος θα επιστραφεί στο Συμβούλιο Προσφορών του υπουργείου Συγκοινωνιών το οποίο θα μελετήσει προσεκτικά τα συμπεράσματα της Αναθεωρητικής Αρχής». Ακολούθως, ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης, ενδεχομένως να διοριστεί ad hoc επιτροπή η οποία θα εξετάσει το επίμαχο σημείο των συμπερασμάτων και είτε θα λάβει την ίδια απόφαση υπέρ της κοινοπραξίας Ζήνων είτε θα διαφοροποίηση την απόφαση της υπέρ της κοινοπραξίας Vouros».

Την κοινοπραξία A. Vouros Investments Ltd αποτελούν οι εταιρείες Singapore Cruise Center Pte Ltd, DP Architects Pte Ltd, Ioannou & Paraskevaides Ltd, J&P - AVAX S.A, Ioannou & Paraskevaides (Overseas) Limited, Ariadne Australia Limited και Cybarco Plc.

Στη Zenon συμμετέχει η γαλλική εταιρεία η οποία είναι μέρος της κοινοπραξίας Hermes για τα αεροδρόμια Bouyques Batiment International (17,5%), η Iacovou Brothers (17,5%), η Amsterdam Logistics Group B.V. και Lievense Consulting Engineers (λιμάνι του Άμστερνταμ, 2%), η Louis Public Company Ltd (22%), η Costa Cruises (ιταλική θυγατρική εταιρεία της Αμερικανικής Carvinal Cruises, 10%), η Marinaman Ltd (8,5%), η Petrolina (Holdings) Public Ltd (17,5%) και η Εταιρεία Γενικών Κατασκευών (5%).

Η τρίτη κοινοπραξία DJ Karapatakis & Sons Ltd η οποία επίσης διεκδικούσε την κατασκευή του έργου απορρίφθηκε χθες η προσφυγής της, λόγω του ότι η προσφυγή κατατέθηκε από την εταιρεία DJ Karapatakis και όχι από την κοινοπραξία.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |