Wednesday, November 19, 2008

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη στήριξη των τραπεζών

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη στήριξη των τραπεζών

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ κατά πλειοψηφία μετά τα μεσάνυχτα επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη στήριξη των τραπεζών, μετά τις τροποποιήσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, κατόπιν διαβουλεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το νομοσχέδιο προβλέπει την άσκηση «βέτο» από τον εκπρόσωπο του δημοσίου ή το υπουργείο στη διανομή μερισμάτων, ενώ περιορίζει σε τρία χρόνια τη διάρκεια παροχής εγγυήσεων από το ελληνικό δημόσιο για τον δανεισμό των τραπεζών. Παράλληλα η διάρκεια των ελληνικών τίτλων του δημοσίου οι οποίοι θα διατεθούν στις τράπεζες έναντι προμήθειας, περιορίζεται στα τρία χρόνια.

Μιλώντας ο κ. Αλογοσκούφης για τις αλλαγές του νομοσχεδίου, είπε ότι αυτές είναι περιορισμένες και αποτελούν απάντηση στην κινδυνολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο καιρό ότι το νομοσχέδιο απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πως ζητήθηκαν μεγάλες αλλαγές.

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και των κομμάτων της αντιπολίτευσής σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |