Thursday, August 28, 2008

ΕΤΕ: Αύξηση κερδών κατά 15%

ΕΤΕ: Αύξηση κερδών κατά 15%

Σε 835 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο του 2008 τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σημειώνοντας άνοδο κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων 8 αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, η Εθνική αναμενόταν να ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 808,6 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του έτους με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται μεταξύ 825 και 783 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα τόκων σημείωσαν το ίδιο διάστημα αύξηση 20% ανερχόμενα στα 1,729 δισ. ευρώ.

Αύξηση κατά 22% σημείωσαν τα κέρδη της Finansbank για το α’ 6μηνο του 2008, τα οποία εξαιρουμένης της φορολογικής περαίωσης, ανήλθαν σε €238 εκατ., ποσό που αντιστοιχεί στο 29% της συνολικής κερδοφορίας του Ομίλου.

Αύξηση κατά 74% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη των μονάδων που δραστηριοποιούνται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα οποία ανήλθαν στα €107 εκατ., συνεισφέροντας 13% στη συνολική κερδοφορία του Ομίλου.

Δηλώσεις Τάκη Αράπογλου

«Σε μια περίοδο συνεχιζόμενων αναταραχών στις διεθνείς αγορές, ο Όμιλος για ακόμη ένα τρίμηνο πέτυχε εντυπωσιακά αποτελέσματα σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται», δήλωσε ο κ. Τάκης Αράπογλου πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής.

«Η σταθερή και συνετή ανάπτυξη μας υποστηρίζει τα λειτουργικά μας έσοδα, εκτοξεύοντας τα λειτουργικά μας κέρδη σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα. Η μοναδική δομή της χρηματοδοτικής βάσης μας θωρακίζει τον Όμιλο από τις συνεχιζόμενες αναταραχές στις διεθνείς αγορές, επιτρέποντας μας να συνεχίσουμε τα επεκτατικά σχέδια μας.

»Ο αυστηρός έλεγχος των εξόδων, παρά την συνεχιζόμενη διεύρυνση του Ομίλου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τουρκία, οδηγούν στην εξαιρετική αποτελεσματικότητα που πέτυχε ο Όμιλος στο α’ εξάμηνο του 2008».

«Είμαστε βέβαιοι ότι η συνετή αυτή ανάπτυξη βασισμένη στην ισχυρή ρευστότητα και κεφαλαιακή θέση μας, θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε τους στρατηγικούς μας στόχους».


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |