Monday, August 18, 2008

Νέα υποχώρηση του αργού-Κάτω από τα 113 δολάρια

Νέα υποχώρηση του αργού-Κάτω από τα 113 δολάρια

Απώλειες κατέγραψε η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς ο τυφώνας που πλησίαζε την Κούβα και τον Κόλπο του Μεξικού, όπου παράγεται περισσότερο από το ένα πέμπτο του πετρελαίου που καταναλώνεται στις ΗΠΑ, δεν έπληξε τελικά πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και πλατφόρμες που βρίσκονται στην περιοχή.
Η τιμή συμβολαίου παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 0,8% στα 112,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας βρέθηκε ακόμα και πάνω από τα 115 δολάρια. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ κατέγραψε απώλειες 0,69% στα 109,96 δολάρια το βαρέλι.

Παράλληλα, στη νέα υποχώρηση του αργού συνέβαλλε και η άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,4696 δολάρια από τα 1,4729 δολάρια το πρωί.

Επιπλέον, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ο αγωγός Baku-Tbilisi-Ceyhan θα είναι ανοιχτός σε λίγες ημέρες, αφού η βλάβη που προκλήθηκε από την έκρηξη είναι πολύ κοντά στην αποκατάσταση.

Οι τιμές του αργού έχουν υποχωρήσει κατά 23% από το ιστορικό υψηλό της 11ης Ιουλίου, όταν και είχε αγγίξει 147,27 δολάρια το βαρέλι, την ίδια ώρα που το ευρώ υποχωρούσε έναντι του δολαρίου και ο ΟΠΕΚ διεμήνυε ότι η παγκόσμια ύφεση θα κάμψει τη ζήτηση του αργού.

REPORTER.GR

No comments:

Share |