Tuesday, June 17, 2008

OCT: Προς άντληση €36 εκ.

OCT: Προς άντληση €36 εκ.

Την άντληση €36 εκ. περίπου, μέσω της έκδοσης rights, επιδιώκει η ναυτιλιακή εταιρεία Ocean Tankers τους επόμενους μήνες. Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την Παρασκευή το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας για έκδοση 162 εκ. rights, που θα παραχωρηθούν σε αναλογία ενός right για κάθε μετοχή της εταιρείας. Κάθε 5 rights δίνουν το δικαίωμα απόκτησης 2 μετοχών στα €0,55.

Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται σήμερα στα €0,61. Η τιμή της μετοχής θα αναπροσαρμοστεί για τα rights (ex-right) την 1η Ιουλίου. Τα rights θα διαπραγματεύονται στο ΧΑΚ μεταξύ 23ης Απριλίου και 20ης Αυγούστου.

Η Ocean παρουσίασε κέρδη $1,4 εκ. το 2007 και αναμένει ότι η καθαρή κερδοφορία της για το 2008, θα ξεπεράσει τα $20 εκ. Στην αύξηση των κερδών θα συμβάλει η ραγδαία επέκταση του στόλου της, που ανέρχεται σήμερα στα 13 πλοία. Μέχρι το τέλος του έτους, η εταιρεία θα παραλάβει άλλα 3 πλοία.

Η Ocean υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία ύψους €35 εκ. με την κυβέρνηση για μεταφορά νερού από την Ελλάδα. Η μεταφορά θα ξεκινήσει τις επόμενες βδομάδες, καθώς αναμένεται να αποπερατωθεί η ετοιμασία των απαραίτητων εγκαταστάσεων στη Λεμεσό.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |