Tuesday, June 17, 2008

Aspis: Πρόθεση για εξαγορά ποσοστού της Αγροτικής Ασφαλιστικής

Aspis: Πρόθεση για εξαγορά ποσοστού της Αγροτικής Ασφαλιστικής

To Διοικητικό Συμβούλιο της ASPIS Holdings Public Co. Ltd (η «Εταιρεία») σε συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2008, αποφάσισε όπως η Εταιρεία συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την Εξαγορά ποσοστού ελέγχου της Ελληνικής Ασφαλιστικής Εταιρείας Αγροτική Ασφαλιστική ΑΕ (η «Αγροτική Ασφαλιστική»).

Η Αγροτική Ασφαλιστική ιδρύθηκε το 1980 με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ» και διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ».

Η Αγροτική Ασφαλιστική δραστηριοποιείται σε όλους τους σύγχρονους κλάδους ασφαλειών, με πρωτοποριακά και εξειδικευμένα προγράμματα, που παρέχουν ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη, τόσο σε ατομικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ

Τα συνολικά ασφάλιστρα της Αγροτικής Ασφαλιστικής ανήλθαν για το 2007 στα 166,4 εκατ. ευρώ, και τα καθαρά κέρδη της Εταιρείας μετά την αφαίρεση φόρων, κατά την αντίστοιχη περίοδο, σε 14 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο Ενεργητικού της Αγροτικής Ασφαλιστικής ανήλθε κατά το 2007 στα 702 εκατ. ευρώ. και τα Αποθεματικά Ασφαλειών της Εταιρείας στα 606,7 εκατ. ευρώ.

Βάσει των δημοσιευμένων Οικονομικών Στοιχείων του Α’ Τριμήνου του 2008 η Εταιρεία είχε σύνολο ασφαλίστρων 57 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση από την αντίστοιχη περσινή περίοδο σε παραγωγή ασφαλίστρων, κατά 3,05% .

Η αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων είναι ενδεικτική της δυναμικής ανάπτυξης της Αγροτικής Ασφαλιστικής στον τομέα των ασφαλειών.

Η σημερινή χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών κυμαίνεται στα €3,50 ανά μετοχή. Επίσης, το σύνολο του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας ανέρχεται σε 27.318.347 μετοχές ονομαστικής αξίας €1,50 έκαστη.

Κύριοι μέτοχοι της Αγροτικής Ασφαλιστικής είναι η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος με 84,08%, το Α/Κ Μετοχικό Εσωτερικού με 1,99%, και η Capital ΑΧΕΠΕΥ με 0,52%.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |