Monday, June 30, 2008

France Telecom: Απέσυρε την προσφορά της για την TeliaSonera

France Telecom: Απέσυρε την προσφορά της για την TeliaSonera

Αποσύρθηκε από τη «μάχη» για την απόκτηση της TeliaSonera έναντι 244 δισ. κορονών (40,8 δισ. δολάρια) ο τρίτος μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος της Ευρώπης, France Telecom μετά τη νέα απόρριψη της προσφοράς του από τη σουηδική εταιρεία.

Όπως αναφέρει ο γαλλικός όμιλος σε σημερινή ανακοίνωσή του, «ο διάλογος που είχε ξεκινήσει με το διοικητικό συμβούλιο της TeliaSonera δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία όσον αφορά στους οικονομικούς όρους».

Η απόφαση της France Telecom να αποσύρει την προσφορά της ενδεχομένως να ωθήσει προς τα πάνω τις μετoχές της, οι οποίες έχουν υποχωρήσει κατά 21% από τις 16 Απριλίου, όταν η Le Figaro αποκάλυψε το ενδιαφέρον της εταιρείας για τη σουηδική ανταγωνίστριά της.

Δεν ήταν λίγοι, μάλιστα, οι αναλυτές και οι μέτοχοι που τάχθηκαν ενάντια στην προσφορά, υποστηρίζοντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος της France Telecom Νιντιέ Λομπάρντ θα πρέπει να επικεντρωθεί στις εξαγορές στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές.

Μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών θα δημιουργούσε το μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό όμιλο της Ευρώπης, ο οποίος θα διέθετε 237 εκατ. πελάτες και θα εξοικονομούσε πόρους ύψους 700 εκατ. ευρώ μέχρι το 2013.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |