Monday, June 30, 2008

Η σημερινή κρίση θυμίζει... τη bear market του 1974

Η σημερινή κρίση θυμίζει... τη bear market του 1974

Εχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που οι επενδυτές βίωσαν τόσο μεγάλη πτώση στις μετοχές και τα ομόλογα και μερικοί διαχειριστές κεφαλαίων εκτιμούν ότι οι απώλειες αυτές θα παρουσιάσουν τελικά περισσότερα κοινά με τη bear market του 1974 πριν έρθει το... τέλος της κρίσης.
Ο δείκτης Standard & Poor's 500 έχει υποχωρήσει κατά 3,4% από το Μάρτιο και στην αγορά ομολόγων έχει σημειωθεί πτώση κατά 2,88%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη...συγχρονισμένη «βουτιά» των τελευταίων 14 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Merrill Lynch και του Bloomberg.

Οι αγορές ομολόγων και μετοχών υποχωρούν ταυτόχρονα για μόλις έκτη φορά από το 1990, την ώρα που το αργό έχει καταγράψει 19 ρεκόρ και οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό εντείνονται ολοένα και περισσότερο.

Η Dreman Value Management, η BlackRock και η Cambiar Investors, που ελέγχουν συνολικά κεφάλαια ύψους 1,38 τρισ. δολαρίων, αγοράζουν τράπεζες, τηλεπικοινωνίες και πετρελαϊκές προκειμένου να αντισταθμίσουν τις απώλειες από την πτώση των δεικτών.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων και κρίσης ρευστότητας, αντιμετωπίζουν τις χειρότερες συνθήκες που έχουν δει ποτέ στην αγορά.

REPORTER.GR

No comments:

Share |