Monday, May 26, 2008

UBS: Πρόβλεψη για περαιτέρω ζημίες λόγω της έκθεσης σε ενυπόθηκους τίτλους

UBS: Πρόβλεψη για περαιτέρω ζημίες λόγω της έκθεσης σε ενυπόθηκους τίτλους

Πτώση έως και 3,7% σημείωσαν σήμερα οι μετοχές της UBS στο χρηματιστήριο της Ελβετίας, μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι ενδεχομένως να εμφανίσει περαιτέρω ζημίες από την έκθεσή της σε ενυπόθηκους τίτλους.

Ειδικότερα, οι μετοχές της χειρότερα πληγείσας από την κρίση στα subprime ευρωπαϊκής τράπεζας υποχώρησαν κατά 3,1% στα 29 ελβετικά φράγκα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των 59 εταιρειών του δείκτη Bloomberg Europe Banks and Financial Services. Από τις αρχές του έτους, έχουν μειωθεί συνολικά κατά 42%, με την αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 63,3 δισ. φράγκα (61,7 δισ. δολάρια).

Η UBS εκτίμησε πως οι ζημίες που εμφάνισε πέρυσι και στο πρώτο τρίμηνο του 2008, από την έκθεσή της σε εμπορικούς και στεγαστικούς τίτλους, εκτός ΗΠΑ, «πιθανόν να αυξηθούν στο μέλλον».

Σημειώνεται ότι η ελβετική τράπεζα προχώρησε την περασμένη Πέμπτη στην έκδοση δικαιωμάτων, συνολικής αξίας 16 δισ. ελβετικών φράγκων (15,55 δισ. δολάρια), σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον για τη συγκέντρωση των αναγκαίων κεφαλαίων για αποκατάσταση του ισολογισμού της.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |