Monday, May 26, 2008

Σαρρής: Παραιτείται από BOCY πυροβολώντας

Σαρρής: Παραιτείται από BOCY πυροβολώντας

Την παραίτηση του από το διοικητικό συμβούλιο της Τρ. Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, αφήνοντας σοβαρές αιχμές εναντίον ορισμένων συμβούλων και παραθέτοντας λεπτομέρειες για το έντονο παρασκήνιο που προηγήθηκε της εκλογής προέδρου του Συγκροτήματος. Δύο μόλις βδομάδες μετά το διορισμό του στο συμβούλιο και μετά την αποτυχημένη προσπάθεια ανέλιξης του στην προεδρία του Συγκροτήματος, ο κ. Σαρρής εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία καυτηριάζει τη στάση αυτών που, ενώ αρχικά τον προσέγγισαν για να αναλάβει την προεδρία της Τράπεζας, αργότερα υπαναχώρησαν από τη θέση τους και στήριξαν άλλον υποψήφιο.

Ο κ. Σαρρής διορίστηκε στο συμβούλιο της Τράπεζας στις 14 Μαΐου 2008, κατά την τελευταία ετήσια συνέλευση. Αμέσως μετά τη συνέλευση, το ΔΣ της Τρ. Κύπρου ψήφισε το Θεόδωρο Αριστοδήμου για την προεδρία του Συγκροτήματος, παρά την έντονη στήριξη που δέχθηκε η υποψηφιότητα του κ. Σαρρή από όλους σχεδόν τους μετόχους που μίλησαν στη συνέλευση. Στη μυστική ψηφοφορία ο κ. Αριστοδήμου έλαβε εννέα ψήφους έναντι οκτώ του κ. Σαρρή, ενώ ένα μέλος τήρησε αποχή.

Την υποψηφιότητα του κ. Αριστοδήμου φέρονται να στήριξαν οι επιχειρηματίες μέλη του Συμβουλίου, ενώ την υποψηφιότητα του κ. Σαρρή στήριξαν οι πλείστοι από τους τραπεζίτες που βρίσκονται στο συμβούλιο. Ορισμένοι από τους επιχειρηματίες, που είχαν αρχικά προσεγγίσει τον κ. Σαρρή για την προεδρία, στήριξαν τελικά την υποψηφιότητα του κ. Αριστοδήμου.

Στη σημερινή του ανακοίνωση, ο κ. Σαρρής αναφέρεται με λεπτομέρεια στο ιστορικό της υποψηφιότητας του.

«Αμέσως μετά το πέρας της θητείας μου ως υπουργός Οικονομικών, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με προσέγγισαν ζητώντας μου να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συγκροτήματος», σημειώνει.

«Τα βασικά επιχειρήματα που πρόβαλαν οι Σύμβουλοι που με προσέγγισαν ήταν ότι η υποψηφιότητα μου θα ήταν καθολικά αποδεκτή, οδηγώντας στην ομαλοποίηση των σχέσεων και βελτίωση της λειτουργικότητας του Συμβουλίου. Επίσης, υποστήριξαν ότι διέβλεπαν στο άτομο μου τη δυνατότητα σημαντικής προσφοράς για επιτυχή αντιμετώπιση των προκλήσεων και αξιοποίηση των ευκαιριών που προδιαγράφονται στο άμεσο μέλλον για το Συγκρότημα», συνεχίζει.

Ο κ. Σαρρής τονίζει στην ανακοίνωση ότι η πλειοψηφία των μελών του συμβουλίου επικοινώνησε μαζί του για να χαιρετίσει τη θετική του ανταπόκριση, διαβεβαιώνοντας τον παράλληλα «και για τη δική τους στήριξη στην υποψηφιότητα μου για την προεδρία».

«Όπως είναι γνωστό η προδιαγραφόμενη συναινετική υποστήριξη μου για τη θέση του προέδρου δεν επιτεύχθηκε λόγω του ότι αριθμός μελών του Συμβουλίου που με είχε αρχικά προσεγγίσει για την προεδρία υπαναχώρησε από την αρχική του τοποθέτηση υποδεικνύοντας άλλον υποψήφιο και στην ουσία παροπλίζοντας οποιαδήποτε δική μου δυναμική».

«Εκ των πραγμάτων κρίνω ότι η απλή συμμετοχή μου στο Συμβούλιο δεν θα μου επιτρέψει να ασκήσω το συναινετικό ρόλο και τη θετική συνεισφορά που διέβλεπα και για την οποία είχα κληθεί να υπηρετήσω για το καλό τόσο του Συγκροτήματος, όσο και των ίδιων των μετόχων», επισημαίνει ο κ. Σαρρής.

Σε απογευματινή της ανακοίνωση, η Τρ. Κύπρου αναφέρει ότι θα εξετάσει το θέμα της παραίτησης του κ. Σαρρή στην προσεχή συνεδρία του διοικητικού της συμβουλίου στις 28 Μαΐου.

Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του ΔΣ της BOCY Θεόδωρος Αριστοδήμου εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση του κ. Σαρρή να παραιτηθεί. «Πιστεύω ότι η παρουσία του θα ήταν χρήσιμη και επωφελής για την τράπεζα και πρόθεσή μου ήταν να αξιοποιήσω τις γνώσεις και εμπειρίες του. Προσωπικά εκτιμώ τον κ. Σαρρή για την όλη προσφορά του στον τόπο μας. Τα ίδια αισθήματα θα υπήρχαν και εάν εκλεγόταν στην προεδρία της τράπεζας πράγμα το οποίο είχα δηλώσει και προ της εκλογικής διαδικασίας», αναφέρει ο κ. Αριστοδήμου.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |