Tuesday, May 6, 2008

UBS: Προς μείωση 2.600 θέσεων εργασίας

UBS: Προς μείωση 2.600 θέσεων εργασίας

ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ των θέσεων εργασίας κατά 12% στο χρηματιστηριακό της σκέλος θα προχωρήσει η UBS AG, η ευρωπαϊκή τράπεζα με τις μεγαλύτερες ζημίες από την κρίση των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, μετά τις ζημίες ύψους 11,5 δισ. ελβετικών φράγκων (10,9 δισ. δολ.) το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης.

Η UBS θα καταργήσει έως 2.600 θέσεις εργασίας στο χρηματιστηριακό της σκέλος έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με σημερινή της ανακόνωση.

Συνολικά, οι επικεφαλής της εταιρείας θα μειωθούν κατά 5.500 μέχρι τα μέσα του 2009. Οι ζημίες του τριμήνου, που προήλθαν μετά από απαξίωση ποσού ύψους 19 δισ. δολ., εντάσσονται στην εκτίμηση της τράπεζας την 1η Απριλίου, μετά από κέρδη ύψους 3,03 δισ. ελβετικών φράγκων που είχε εμφανίσει πέρυσι.

Η μείωση των θέσεων εργασίας είναι η μεγαλύτερη από τις συνολικά 48.000 που ανακοινώθηκαν από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου και τις χρηματιστηριακές εταιρείες πέρυσι, καθώς οι ζημίες από τα ενυπόθηκα δάνεια στις ΗΠΑ διογκώθηκαν στα 319 δισ. δολ. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της UBS, Marcel Rohner και ο προσφάτως εκλεγείς πρόεδρος, Peter Kurer, σε σημερινή επιστολή τους προς τους μετόχους, ανέφεραν ότι περιμένουν ότι «οι δύσκολες συνθήκες», που προκάλεσαν συνολικά ζημίες 38 δισ. δολ., θα συνεχιστούν.

Στα τέλη του 2007 η τράπεζα περιέκοψε 1.500 θέσεις εργασίας στο σκέλος της επενδυτικής τραπεζικής. Εφερε τον Jerker Johansson από την Morgan Stanley και τον τοποθέτησε επικεφαλής του σκέλους στα μέσα Μαρτίου με στόχο να τονώσει το σκέλος και είπε τον μήνα που πέρασε ότι θα βάλει σε άλλο σκέλος τα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με το real estate των ΗΠΑ, το οποίο ενδέχεται να διαχωρίσει αργότερα.

Οι Rohner και Kurer, υποσχέθηκαν τον μήνα που πέρασε να επαναφέρουν την τράπεζα σε πορεία «σταθερής» ανάπτυξης με την απλοποίηση και τον περιορισμό της δραστηριότητας των ελλειμμάτων.

NAFTEMPOIRKI

No comments:

Share |