Tuesday, May 6, 2008

Εκκληση Μπερνάνκι για μέτρα περιορισμού των κατασχέσεων κατοικίας

Εκκληση Μπερνάνκι για μέτρα περιορισμού των κατασχέσεων κατοικίας

Έκκληση προς την αμερικανική κυβέρνηση και τις μονάδες χορήγησης στεγαστικών δανείων της χώρας να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό των κατασχέσεων κατοικίας, απηύθυνε ο πρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ Μπεν Μπερνάνκι.

Σε χθεσινή του ομιλία στη Νέα Υόρκη, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ζήτησε, για άλλη μια φορά, από τα πιστωτικά ιδρύματα να διαγράψουν ένα μέρος των οφειλών από τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας της ιδιοκτησίας τους.

Ο Μπερνάνκι εξέφρασε ακόμη την υποστήριξή του σε μια πιθανή χρηματοδότηση προβληματικών στεγαστικών δανείων από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στέγασης (Federal Housing Administration), ιδέα την οποία στηρίζει το κόμμα των Δημοκρατικών. Αντίθετα, η κυβέρνηση Μπους έχει εκφράσει την προτίμησή της στην ανάληψη μέτρων αποκλειστικά από την τραπεζική βιομηχανία.

«Οι ρεαλιστικές πολιτικές στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους το γεγονός ότι οι παραδοσιακές στρατηγικές για την αποφυγή των κατασχέσεων είναι πιθανό να μην λειτουργούν πάντα με τον επιθυμητό τρόπο στις τρέχουσες συνθήκες», επισήμανε ο Μπερνάνκι.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |