Friday, May 23, 2008

JP Morgan: Στα €15 ο πήχης για BOCY

JP Morgan: Στα €15 ο πήχης για BOCY

Στα €15 από €18 προηγουμένως χαμηλώνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Τρ. Κύπρου η JP Morgan, σε έκθεσή της για την πορεία του ελληνικού τραπεζικού κλάδου ημερομηνίας 23 Μαΐου 2008. Ωστόσο, η Τρ. Κύπρου μαζί με την Τρ. Πειραιώς αποτελούν τα top picks της JP Morgan.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, η BOCY αναμένεται να σημειώσει ένα «αδύναμο» τρίμηνο λόγω της υιοθέτησης του ευρώ στην Κύπρο. Ωστόσο, σημειώνεται, η σταδιακή ανατίμηση του δανειακού χαρτοφυλακίου στην Κύπρο, η ραγδαία ανάπτυξη των χορηγήσεων σε Ρωσία και ΝΑ Ευρώπη με μεγάλα περιθώρια σε συνδυασμό με ισχυρές εισροές και διεθνείς καταθέσεις θα μπορέσουν να αντισταθμίσουν μέρος των πιέσεων στο β΄ εξάμηνο του 2008 και του 2009. Το κέρδος ανά μετοχή μετά από μικρή αύξηση 5% το 2008 αναμένεται να ενισχυθεί κατά 28% και 30% το 2009 και 2010 αντίστοιχα. H JP Morgan αναμένει ότι το κέρδος της BOCY για το 2008 θα περιοριστεί στα €510 εκ. από €584 εκ. που ανέμενε προηγουμένως.

Η JP Morgan παραμένει overweight για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, εκτιμώντας ότι θα παρουσιάσει καλύτερη αξία/ανάπτυξη και ισχυρότερους ισολογισμούς από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Η JPMorgan επισημαίνει πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν έκθεση σε περιοχές υψηλής ανάπτυξης, αλλά και ενδεχομένως υψηλότερους κινδύνους. Εκτιμά δε ότι τα περιθώρια κέρδους θα συνεχίσουν να βρίσκονται υπό πίεση.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |