Friday, May 23, 2008

Εβδομαδιαία κέρδη 4,9% για το αργό

Εβδομαδιαία κέρδη 4,9% για το αργό

Με εβδομαδιαία κέρδη 4,9% διαμορφώθηκε η τιμή του αργού, ύστερα από την δημοσίευση πρόβλεψης ότι η φετινή περίοδος των τυφώνων μπορεί να είναι πιο έντονη, δημιουργώντας έτσι τεράστια απειλή για τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και τα διυλιστήρια που βρίσκονται στον Κόλπο του Μιξικού.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο παράδοσης Ιουλίου για το αργό ενισχύθηκε κατά 1,38 δολάρια, αγγίζοντας τα 132,19 δολάρια το βαρέλι.

Επίσης, την τιμή του αργού πίεσε ανοδικά η αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρωπαϊκού, μετά την ανακοίνωση για κάμψη 1% στις μεταπωλήσεις κατοικιών.

Χθες η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να αναθεωρήσει καθοδικά τις εκτιμήσεις της για την παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή ως το 2030, βλέποντας σημαντικά προβλήματα στη διύλιση.

Η τιμή του αργού ενδέχεται να αυξηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αναμένεται να αγοράσουν προθεσμιακά συμβόλαια μετά και από τις προβλέψεις των τραπεζών για περαιτέρω άνοδο της τιμής και την πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων.

REPORTER.GR

No comments:

Share |