Friday, May 16, 2008

Στα 126 δολάρια τερμάτισε το αργό-Εβδομαδιαία κέρδη 0,3%

Στα 126 δολάρια τερμάτισε το αργό-Εβδομαδιαία κέρδη 0,3%

Ενισχυμένο τερμάτισε το αργό στις Συναλλαγές της Νέας Υόρκης, καθώς η Goldman Sachs αναθεώρησε θετικά τις εκτιμήσεις της για τις τιμές του πετρελαίου στα 141 δολάρια για το β εξάμηνο του 2008.
Αναλυτικότερα, το αργό ενισχύθηκε κατά 2,17 δολάρια στα 126,29 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει το νέο ιστορικό υψηλό των 127,82 δολαρίων το βαρέλι.

Η τιμή του αργού παρουσίασε εβδομαδιαία άνοδο 0,3%, ενώ αποκλιμακώθηκε λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης στον απόηχο της είδησης ότι η Σαουδική Αραβία αναμένεται να προβεί σε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής τον επόμενο μήνα.

Ειδικότερα, στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 300.000 βαρέλια αναμένεται να προβεί η Σαουδική Αραβία τον επόμενο μήνα για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και τη ζήτηση από μεριάς των καταναλωτών.

Αναλυτικότερα, η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της μεγαλύτερης εξαγωγέα του καυσίμου στον κόσμο, θα αγγίξει τα 9,45 εκατ. βαρέλια, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός πετρελαίου της χώρας μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζ. Μπους.

REPORTER.GR

No comments:

Share |