Friday, May 16, 2008

Τα κίνητρα της Marfin για την επανεπένδυση του μερίσματος

Τα κίνητρα της Marfin για την επανεπένδυση του μερίσματος

Ισχυρό κίνητρο στους μετόχους να επανεπενδύσουν το μέρισμα 0,35 ευρώ προσφέρει και η Marfin popular Bank καθώς η τιμή θα καθοριστεί από την μέση χρηματιστηριακή τιμή του διαστήματος 23 με 29 Μαΐου μείον discount 10%. Αν υποθετικά η μετοχή της Marfin Popular ανέρχεται στα 6 ευρώ η τιμή επανεπένδυσης θα καθοριστεί στα 5,40 ευρώ.
Χθες πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση της Marfin Popular όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν οι στόχοι αλλά και οι θετικές προοπτικές της τράπεζας. Παρ' ότι συγκυριακά τα κέρδη του α΄ τριμήνου θα είναι επηρεασμένα λόγω εκτάκτων εσόδων ωστόσο οι στόχοι του business plan θα επιτευχθούν.

Τα κέρδη της Marfin Popular Bank στο α΄ τρίμηνο που θα ανακοινωθούν στις 29 Μαΐου αναμένεται με βάση ενδείξεις να καταγράψουν πτώση περίπου 35% και να διαμορφωθούν στα 115 εκατ ευρώ έναντι των 170,3 εκατ ευρώ στο α ΄ τρίμηνο του 2007. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο περσινό πρώτο τρίμηνο η τράπεζα είχε εγγράψει έκτακτα κέρδη άνω των 55 εκατ ευρώ ενώ επηρεάζεται δυσμενώς και από την μετάβαση από την κυπριακή λίρα στο ευρώ.

REPORTER.GR

No comments:

Share |