Wednesday, April 23, 2008

Louis: Αγορά δυο πλοίων προς $380 εκ.

Louis: Αγορά δυο πλοίων προς $380 εκ.

Στην ανανέωση του στόλου της προχωρεί η Louis plc με την αγορά δύο νέων κρουαζιερόπλοιων τα οποία στοίχισαν στην εταιρεία $380 εκ., (€240 εκ.). Σε ανακοίνωση της εταιρείας, αναφέρεται ότι έχει υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία Star Cruises για την αγορά δύο νέων κρουαζιερόπλοιων του “Norwegian Dream” και του “Norwegian Majesty. Η τιμή αγοράς του πρώτου είναι $218 εκ. (€138 εκ.) και του δεύτερου $162 εκ. (€102 εκ.).

Όπως επισημαίνεται, η συμφωνία αγοράς προνοεί ναύλωση των δύο κρουαζιερόπλοιων πίσω στη Star Cruises μέχρι το Νοέμβριο του 2008 για το “Norwegian Dream” και το Δεκέμβριο του 2009 για το “Norwegian Majesty”. Τη χρηματοδότηση έχει αναλάβει η εξειδικευμένη στον τομέα των μεταφορών διεθνής τράπεζα DVB.

Η εταιρεία χαρακτηρίζει την αγορά των δύο αυτών κρουαζιερόπλοιων «ως τη σημαντικότερη ανανέωση του στόλου της Louis Cruise Lines στην εικοσιδιάχρονη ιστορία της, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει την ηγετική της θέση στην αγορά κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου».

Επιπλέον, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον τομέα κρουαζιέρων αναμένεται να αυξήσει ουσιαστικά την κερδοφορία της από το 2009 και μετέπειτα, ενώ παράλληλα δημιουργεί για την Louis plc νέες προοπτικές στο διεθνές επιχειρηματικό πεδίο».

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |