Wednesday, April 23, 2008

Στο Ανώτατο η Aspis κατά ΚΤ

Στο Ανώτατο η Aspis κατά ΚΤ

Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσφεύγουν οι μεγαλομέτοχοι της Universal Savings Bank, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value AAE, για να διαφυλάξουν τα δικαιώματα ψήφου που ανέστειλε την περασμένη βδομάδα η Κεντρική Τράπεζα. Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες, που συνδέονται με τον Όμιλο Ασπίς, θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν με το 19,55% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, στο Ανώτατο. Η Κεντρική Τράπεζα ανέστειλε τα συγκεκριμένα δικαιώματα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2008 και προειδοποίησε ότι θα επεκτείνει την αναστολή σε περίπτωση που οι δύο εταιρείες συνεχίσουν να κατέχουν το ποσοστό αυτό χωρίς τη γραπτή της έγκριση.

Οι δύο εταιρείες έχουν το 29,55% της Τράπεζας και μετά την απόφαση της ΚΤ θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο για το 10% των μετοχών της USB στη φετινή της γενική συνέλευση. Μέχρι το σημείο αυτό, ο νόμος δεν ζητά άδεια της ΚΤ για συμμετοχή σε κυπριακή τράπεζα.

Πέραν των δύο συνδεδεμένων με τον Όμιλο Ασπίς εταιρειών, μεγαλομέτοχοι της Universal Bank είναι επίσης η Path Holdings (25,495%), η Universal Life (9,99%), o Παύλος Σαββίδης (8,75%) και η Tygoonato Coffee Lounge Ltd (7,46%). Συνολικά, οι μέτοχοι αυτού κατέχουν το 77% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |