Monday, March 31, 2008

Louis: Πρόθεση για απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της Louis Hotels

Louis: Πρόθεση για απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της Louis Hotels


Η Louis plc σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και για την όσο δυνατό καλύτερη ενημέρωση των μετόχων και του επενδυτικού κοινού, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στην απόκτηση των υπολοίπων μετοχών στην Louis Hotels Public Company Ltd («η Louis Hotels») που δεν κατέχει σήμερα στην τιμή των Ευρώ 0,85 (ΛΚ 0,50) ανά μετοχή που αντιπροσωπεύει την εσωτερική αξία των μετοχών της Louis Hotels. Το ποσό της αντιπαροχής δυνατόν να καταβληθεί είτε σε μετρητά είτε σε ανάλογο αριθμό μετοχών της Louis plc ίσης αξίας με βάση την τιμή που θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου κατά την ημερομηνία μεταβίβασης.

Η Louis plc θα προχωρήσει με την αποστολή σχετικής επιστολής στους μετόχους της Louis Hotels με όλες τις σχετικές πληροφορίες και έγγραφα. Σε περίπτωση αποδοχής της πιο πάνω πρότασης, το σχετικό έγγραφο μεταβίβασης των μετοχών και το Έντυπο XAK 13 ( Αίτηση και Ανακοίνωση Εξωχρηματιστηριακής Μεταβίβασης) θα πρέπει να επιστραφεί στην Louis plc (η “Εταιρεία”) στην οδό Αμφιπόλεως 20, LOUIS HOUSE, 2025 Στρόβολος, Λευκωσία, δεόντως συμπληρωμένο και υπογραμμένο, συνοδευόμενο από οποιαδήποτε σχετικά έγγραφα, το αργότερο μέχρι την 16η Μαΐου, 2008. Ως ημερομηνία μεταβίβασης των μετοχών της Εταιρείας καθορίζεται η 31η Μαΐου 2008. Σε αντάλλαγμα θα αποσταλεί στους μετόχους μειοψηφίας της Louis Hotels είτε σχετική επιταγή για το τίμημα εξαγοράς των μετοχών τους είτε κατάσταση («statement») του Χρηματιστήριου Αξιών Κύπρου με τον αριθμό μετοχών της Louis plc που θα τους έχουν μεταβιβασθεί. Σε περίπτωση νομικών προσώπων η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται με πρακτικό εξουσιοδότησης του ατόμου ή ατόμων που υπογράφουν εκ μέρους του νομικού προσώπου τα σχετικά έγγραφα. Σημειώνεται ότι, οι μέτοχοι που επιθυμούν η αντιπαροχή να καταβληθεί σε μετοχές της Louis plc, θα πρέπει να είναι κάτοχοι Μερίδας Επενδυτή και Λογαριασμού Αξιών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Επισημαίνεται ότι ο συνολικός μέγιστος αριθμός μετοχών που ενδεχομένως να διατεθούν με στόχο την εξαγορά όλων των μετόχων μειοψηφίας της Louis Hotels υπολογίζεται με βάση την σημερινή τιμή διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου περίπου στις 482.000 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας Ευρω 0,17 ή 0,11% του μετοχικού κεφαλαίου της Louis plc. Αντίστοιχα εάν η προσφορά είναι επιτυχής η Louis plc θα αποκτήσει το υπόλοιπο 0,2% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής Louis Hotels, αφού σήμερα κατέχει ήδη το 99,8% και επομένως η Louis Hotels θα καταστεί 100% θυγατρική της Louis plc.

Οι μετοχές της Louis plc που θα διατεθούν έχουν ήδη εκδοθεί και προέρχονται από την διαδικασία επαναγοράς ιδίων μετοχών και έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις υπόλοιπες μετοχές της Louis plc.

Τέλος σημειώνεται ότι αν η παρούσα πρόταση δεν γίνει αποδεκτή μέχρι την ημερομηνία που καθορίζεται πιο πάνω, η Louis plc δεν δεσμεύεται να αποδεχθεί προσφορά των μετοχών της Louis Hotels για εξαγορά τους στην πιο πάνω ή οποιαδήποτε άλλη τιμή. Επιπλέον η Louis plc διατηρεί το δικαίωμα να καταβάλει το ποσό της αντιπαροχής σε μετρητά σε περίπτωση σημαντικής διαφοροποίησης της χρηματιστηριακής αξίας της μετοχής της.

Για περισσότερες πληροφορίες ή επεξηγήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με το Τμήμα Μετοχών της Εταιρείας στα τηλέφωνα 22-588160/168 (καθημερινά μεταξύ 8:30 – 13:30 και 14:30 – 17:00).

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |