Monday, March 31, 2008

Ιαπωνία: Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής

Ιαπωνία: Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ήταν η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας για δεύτερο μήνα τον Φεβρουάριο, καθώς οι ΗΠΑ, η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της χώρας, εισήλθε σε ύφεση.

Η παραγωγή μειώθηκε 1,2% από τον Ιανουάριο, όταν είχε υποχωρήσει 2,2% (αναθεωρημένα στοιχεία) όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της χώρας στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο 32 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα μειωθεί κατά 2%.

Οι εταιρείες που ρωτήθηκαν είπαν ότι η παραγωγή θα αυξηθεί 2% τον Μάρτιο πριν υποχωρήσει 1% τον Απρίλιο.

Το γιέν [JPY=X] υποχώρησε στα 99,95 ανά δολάριο ΗΠΑ στις 10:58 π.μ. στο Τόκυο από 99,24 που ήταν πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων. Η απόδοση των ιαπωνικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας υποχώρησε 2 μονάδες βάσης στο 1,25%.

Η έκθεση Tankan της Bank of Japan για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη η οποία θα ανακοινωθεί αύριο, ενδέχεται να δείξει ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγαλύτερων βιομηχανικών εταιρειών της χώρας υποχώρησε τον Μάρτιο στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών. Η άνοδος του γιέν και των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ, περιορίζει τα κέρδη καθώς η συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ βλάπτει τις πωλήσεις.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |