Tuesday, March 18, 2008

Πάνω από τις προβλέψεις τα αποτελέσματα της Goldman Sachs

Πάνω από τις προβλέψεις τα αποτελέσματα της Goldman Sachs

ΣΤΟ 1,52 δισ. δολάρια, ή 3,23 δολάρια ανά μετοχή, υποχώρησαν τα κέρδη της Goldman Sachs Group στο πρώτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, μειωμένα κατά 53% σε σχέση με τα 3,2 δισ. δολάρια, ή 6,67 δολάρια ανά μετοχή, που είχε ανακοινώσει ένα χρόνο νωρίτερα.

Παρόλα αυτά, διαμορφώθηκαν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street, οι οποίοι τα ανέμεναν κατά μέσο όρο στα 2,59 δολάρια ανά μετοχή.

Τα συνολικά της έσοδα μειώθηκαν σε 8,33 δισ. δολάρια, από 12,73 δισ. δολάρια, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του αμερικανικού οίκου, Λόιντ Μπλάνκφεϊν, να παραδέχεται ότι οι συνθήκες της αγοράς «είναι σαφώς πολύ δύσκολες».

Οι καθαρές απώλειες της GS από την έκθεσή της σε τίτλους συνδεδεμένους με στεγαστικά δάνεια ανήλθαν σε ένα δισ. δολάρια.

Τα έσοδα στο τμήμα σταθερού εισοδήματος, συναλλάγματος και εμπορευμάτων – το μεγαλύτερο τμήμα της εταιρείας – σημείωσαν πτώση 32% και διαμορφώθηκαν στα 3,14 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής μειώθηκαν επίσης κατά 32% σε 1,17 δισ. δολάρια.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |