Sunday, March 16, 2008

Κατασχέσεις στην Carlyle Capital

Κατασχέσεις στην Carlyle Capital

ΤΕΛΙΚΑ, ο καθένας κοιτάζει το ατομικό του συμφέρον στη Wall Street. H Carlyle Group, η ισχυρή εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου με έδρα την Ουάσιγκτον, ήταν γνωστή για τις υψηλόβαθμες διασυνδέσεις της.

Πρόεδρός της είναι ο Λουί Γκέρστνερ, πρώην επικεφαλής της ΙΒΜ ενώ κάποτε είχε εργαστεί μαζί με τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Τζον Μέιτζορ και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο.

Ομως, όλα αυτά τα ονόματα δεν σημαίνουν τίποτε στη σημερινή πιστωτική κρίση. Μόλις προχθές, η Carlyle Capital, αντισταθμιστικό κεφαλαίο και θυγατρική της Carlyle Group, σχεδόν κατέρρευσε, καθώς τράπεζες έσπευσαν να πωλήσουν ενεργητικό της εξασφαλισμένο με υποθήκη.

Σήμερα στη Wall Street, οι άλλοτε κραταιές τράπεζες που δάνειζαν αφειδώς και συμμετείχαν σε όλα τα είδη περίπλοκων συναλλαγών, έχουν αποσυρθεί και αγωνίζονται να προστατεύσουν τους ισολογισμούς τους.

Για την Carlyle, της οποίας οι εταίροι ελέγχουν το 15% του αντισταθμιστικού ταμείου, η κρίση κορυφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο αντιπρόεδρος της J.P.Morgan Chase & Co. προειδοποίησε το συνιδρυτή της Carlyle, Ντέιβιντ Ρουμπενστέιν, ότι οι πιστωτές, περιλαμβανομένης της J.P.Morgan, επρόκειτο να κατασχέσουν το ενεργητικό του αντισταθμιστικού ταμείου.

Τώρα, ο Ρουμπενστέιν δήλωσε ότι ο μητρικός όμιλος προσπαθεί να βρει τρόπους για την ανακούφιση των επενδυτών της Carlyle Capital. Ο μητρικός όμιλος δεν πρόκειται να επηρεαστεί σημαντικά από την κατάρρευση του αντισταθμιστικού ταμείου, παρ' όλα αυτά όμως αποτελεί πλήγμα για μία εταιρεία που αναδείχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους ομίλους διαχείρισης ενεργητικού.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |